Go to Top

VIDEN I KROPPEN: BIOLOGI, IDRÆT & AKROBATIK

  • Kend dine muskler og dit bevægeapparat

Forløbet har fokus på musklernes funktion, de forskellige typer af muskelfibre samt energimetoder. Gennem akrobatiske øvelser skabes der sammenhæng mellem anatomisk viden og konkret bevægelse. Eleverne lærer at lave deres eget opvarmningsprogram med fokus på forskellige typer fibre og energimetoder.

I fælleskab undersøges det, hvordan kroppens muskler bliver aktiveret under forskellige typer aktivitet, og hvordan eleverne kan udnytte viden om musklernes energisystem for at kunne optimere aktiviteten.

Gennem øvelser fra dobbeltakrobatik skabes der tillid og metoder til samarbejde.

Øvelser fra luftakrobatik bryder elevernes grænser, og ved at de erfarer at kunne løfte og holde egen kropsvægt, opnår de en kropslig tro på sig selv.

For at kunne fastholde og tale om elevernes læring som en proces med progression arbejdes der i forløbet med logbøger. Eleverne fører løbende log, og deres noter og refleksioner anvendes som materiale i opsamling og evaluering af forløbet.

Film: vimeo.com/273575832

Forløbet er udviklet ud fra, at der også deltager en lærer, som underviser i de specifikke akrobatiske øvelser. Se listen over UNDERVISERE I NYCIRKUS her på hjemmesiden.

Dette forløb kan dog også køres alene af de to fags undervisere i fællesskab.

OM VIDEN I KROPPEN
Viden i Kroppen er et tværfagligt undervisningsprojekt med udgangspunkt i nycirkus udviklet af nycirkuskompagniet GLiMT i samarbejde med Tårnby Kommune samt Nycirkus på Skemaet og Aktør. Forløbene er udviklet med Tårnby Kommunes lærere og udskolingens elever.

Viden i Kroppen er støttet af Undervisningsministeriets Åben Skole-pulje, Tårnby Kommune og Nycirkus på Skemaet.

WWW.GLIMT.INFO
WWW.TAARNBY.DK
WWW.AKTORKONSULENT.COM